Millor amb bici: promovent solucions de mobilitat integrals a través de la bicicleta

Foto: Nhi. D. en Unsplash

En un moment en el qual el nostre planeta travessa una crisi mediambiental producte del canvi climàtic, es necessiten mitjans de transport que contribueixin a reduir la contaminació a les ciutats.

Per a aquelles distàncies més curtes, la bicicleta es posiciona com un mitjà de transport totalment sostenible i ecològic. Aquesta té un baixíssim impacte ambiental, mentre que al mateix temps aporta beneficis per a la salut dels seus usuaris.

El Dia Mundial de la Bicicleta se celebra el mes de juny gràcies a l’aprovació d’un decret per part de les Nacions Unides. En aquest context, compartim la iniciativa “Millor amb bici”, documentada per CAD Productions en el marc del projecte Towards the Human City.

Aquest projecte va sorgir a la ciutat de Bogotà per a promoure un mitjà de transport que respecti a la comunitat i al medi ambient i el seu ús habitual a les ciutats. Més de 20 empreses i universitats de Bogotà ja formen part del programa d’ús compartit de bicicletes, demostrant, d’aquesta manera, el potencial de replicabilitat d’aquesta mesura.

Aquesta constitueix una de les moltes iniciatives inspiradores posades en pràctica en ciutats de tot el món per a crear ciutats més inclusives i sostenibles.

Ivana Ivorra
Ivana Ivorra
Ivana és assistent tècnica i d’investigació a GlobalCAD, especialitzada en projectes de comunicació.