Millennials, el focus del pròxim documental de CAD Productions
Photo: CAD Productions

Els Millennials són la primera generació que viu en pitjors condicions econòmiques que els seus pares des de la Segona guerra mundial a Europa. Testimonis de la revolució digital, els joves nascuts entre 1985 i 1995, troben pitjors oportunitats per a accedir al mercat laboral, malgrat portar el mèrit de ser la generació més formada de la història. La situació és pitjor per als individus del sud d’Europa, amb economies més fràgils que els seus homòlegs del Nord i, en conseqüència, menys resilients a les crisis.

Per a desentranyar la complexitat d’aquest fenomen, CAD Productions estrenarà en el mes vinent de gener el documental “Generació Doble Crisi, una radiografia a la situació dels joves al Sud d’Europa”.

El material explica la cruïlla de tota una generació a Espanya, Itàlia i Portugal, que va veure afectada la seva entrada al mercat laboral per la crisi de 2008 i ara sofreix especialment els efectes econòmics de la COVID-19. El resultat és una generació que veu ajornats, i fins i tot irrealitzables, els seus projectes d’estabilitat econòmica i familiar.

Per a explicar-ho, l’equip de CAD Productions va recórrer les places, universitats i principals centres d’estudis juvenils de Barcelona, Madrid, Lisboa i Roma, buscant el testimoniatge de joves Millennials i economistes, sociòlegs i experts en la temàtica en general.

El documental narra la història de tres joves Millennials en tres ciutats del sud d’Europa. Els seus recorreguts mostren una aproximació complexa al tema de la pobresa juvenil i plantegen una discussió sobre els escenaris futurs.

Lluny de ser el relat del fracàs d’una generació, el documental planteja com els diferents actors socials poden col·laborar per a generar solucions creatives a les crisis.

Aquest documental es basa en els resultats obtinguts per l’estudi “Generació postcrisi: falta d’oportunitats i falta de seguretat per a les noves generacions en el sud d’Europa”, realitzat per investigadors de EsadeEcPol i es troba finançat per la Fundació Friedrich Naumann per la Llibertat.

Geisel García Graña
Geisel García Graña
Geisel és responsable de comunicació i ecosistemes en GlobalCAD i consultora en temes de comunicació i ciutats sostenibles. És doctora en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. @geiselgg