Celebrant el Dia Mundial del Medi Ambient: els nostres compromisos amb la sostenibilitat ambiental

Avui el món celebra el Dia Mundial del Medi Ambient sota el tema “l’hora de la naturalesa”. A GlobalCAD aprofitem l’ocasió per a llançar públicament els nostres propis Compromisos amb la sostenibilitat ambiental.

El 2020 és un any crític per a prendre mesures capaces d’invertir la tendència creixent de les emissions globals de gasos amb efecte d’hivernacle. Així mateix, és crucial aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels ecosistemes, reduir la contaminació de l’aire, l’aigua i els sòls i avançar cap a economies circulars i regeneratives. Això es fa més evident en temps d’una pandèmia global, que està vinculada de moltes maneres amb la relació de l’Homo Sapiens amb la “naturalesa”.

A GlobalCAD, millorar l’estat del medi ambient i els recursos naturals és una àrea prioritària d’interès i experiència. Però també una dimensió molt present a l’hora de fer el nostre treball, que ens porta a identificar els problemes de sostenibilitat i a escollir opcions “ecològiques” en el nostre dia a dia. Tanmateix, fins ara hem fet això sense un marc clar, seguint les nostres idees i principis sobre com contribuir a la sostenibilitat. Ara per ara, hem reunit formalment els nostres compromisos en aquest document que compartim avui amb la nostra comunitat.

Com a objectiu general, ens comprometem a aplicar criteris de sostenibilitat en tots els aspectes del nostre treball per a reduir la petjada ecològica i de carboni de les nostres operacions i crear un impacte net positiu en les persones i el planeta.

Per a això, 15 compromisos guiaran les nostres accions en relació amb la sostenibilitat del medi ambient en tots els nivells, amb objectius, accions i objectius entorn a:

1) Com identifiquem els nostres projectes: Tots els nostres projectes proporcionen una contribució tangible a la societat, en particular a la sostenibilitat ambiental i la cohesió social.


2) Com implementem els nostres projectes: Per a 2025, tots els nostres projectes s’implementen amb un nivell d’emissions zero i enfocaments amigables amb el medi ambient.


3) Com gestionem el nostre espai de treball: Reduïm el nostre consum de recursos, residus i emissions a través d’un sistema de gestió i monitoratge ambiental.


4) Com comuniquem el que fem: Comuniquem els nostres compromisos, accions i avanços de manera proactiva i transparent. Amb això, inspirem al nostre equip, socis, clients i a tota la nostra comunitat per a prendre mesures i promoure el canvi dins de les seves organitzacions.El bloqueig degut a la pandèmia de Covid-19 ha influït dràsticament en la forma en què la comunitat mundial de desenvolupament implementa actualment projectes i activitats, amb una forta caiguda en els viatges aeris internacionals i un increment en la col·laboració online i les reunions virtuals. Si bé aquests són temps excepcionals i mesures involuntàries, aquest també ha estat un salt important en la introducció d’alternatives baixes en carboni en el sector.

Posar en pràctica els nostres compromisos és un esforç col·lectiu de tot el nostre equip, cap a socis, clients i comunitat en general. Et convidem a conèixer els nostres compromisos i esperem qualsevol pregunta o comentari que puguis tenir.

Steffen Schwörer
Steffen Schwörer
L'Steffen col·labora amb CAD com a consultor en projectes relacionats amb la governança de l’aigua com a recurs, el medi ambient i el canvi climàtic. LinkedIn