Implementació de Programes de Suport a l'Emprenedoria Juvenil: un Manual per a Professionals

Les altes taxes de desocupació que s’enfronten els joves a tot el món són una qüestió preocupant tant per a les autoritats nacionals com per a entitats locals. Malgrat una recent reducció en el nombre de joves desocupats de 76.7 el 2008 a 70.9 milions el 2017, l’actual taxa d’atur de 13.7% entre els joves segueix sent alarmant.

Això, juntament amb un pronòstic d’un important creixement en el nombre de la població jove en les pròximes dècades, justifica un enfocament de polítiques públiques que promoguin no solament el una capacitació adequada per a aquesta població, sinó també donin suport a l’emprenedoria juvenil com una forma d’abordar aquesta qüestió econòmica i social.

No obstant això, a mesura que els joves emprenen el seu propi negoci, s’enfronten a una varietat de reptes, com la falta d’experiència laboral, l’accés limitat a recursos financers i xarxes de contactes limitades. Els programes i eines de suport a l’emprenedoria juvenil poden ajudar-los a desenvolupar la confiança i les habilitats tècniques per tenir èxit.

En aquest context, Youth Business International (YBI), en col·laboració amb GlobalCAD, ha encarregat una publicació per compartir les millors pràctiques i eines que ajudaran als joves emprenedors a aconseguir els seus objectius. YBI espera no només assessorar els professionals sobre què considerar al desenvolupar programes d’emprenedoria juvenil, sinó que també brindar lliçons pràctiques de la seva xarxa d’organitzacions, particularment a Amèrica Llatina i el Carib. El manual cobreix una varietat d’àrees, des Mentoria i Capacitació fins Accés a Finances i Suport Comercial.

Aquesta publicació ha estat recolzada pel BIDLab, el laboratori d’innovació de el grup de l’BID, a través de la seva associació amb YBI en el Programa d’Emprenedoria Juvenil (YEP) per a Amèrica Llatina i el Carib.

Descarrega el manual: https://www.youthbusiness.org/file_uploads/CAD-toolkit-digital.pdf