Exposició:

Actualment, més del 50 per cent de la població mundial viu en ciutats. En 2030 serà un 60 per cent. En 2050, un 70 per cent.

La vida urbana imposa molts reptes, des del trànsit fins a la contaminació i la violència; però les ciutats també són centres de creativitat, innovació i emprenedoria. Com podem treballar cap a ciutats més humanes i sostenibles i ajudar a promoure el potencial positiu que resideix en les zones urbanes?

Durant els últims dos anys, el projecte Cap a la Ciutat Humana ha buscat iniciatives liderades per la societat civil que estiguin creant un canvi positiu a les urbanitzacions de tot el món. Paula García i Fernando Casado han viatjat a més de 60 ciutats en 6 continents documentant històries que fan que les ciutats siguin més habitables.

Des d’una xarxa de bicicletes a Estocolm que optimitza la distribució de mercaderies fins a solucions creatives que promouen la seguretat dels vianants a Amèrica Llatina, el projecte proporciona exemples concrets de com s’està aconseguint un canvi positiu en diferents parts del món.

La parella ha convertit aquestes històries en una sèrie de 101 vídeos curts que demostren com humanitzar la ciutat on vivim no sols és possible sinó també molt factible. L’objectiu és inspirar als ciutadans del món a prendre mesures locals i contribuir a construir ciutats més humanes.


L’exposició “Cap a la ciutat humana” estarà oberta al públic fins al 3 de desembre.

El projecte es va llançar oficialment el 12 de novembre en la SmartCityWeek de Barcelona amb l’exposició “Cap a la ciutat humana: com milloraries la teva ciutat?”. L’esdeveniment també va servir com una plataforma interactiva per a obtenir noves veus per al documental: es va demanar als assistents que compartissin la seva opinió sobre els reptes urbans que s’enfronta Barcelona i proposessin idees innovadores per a fer la ciutat més humana.

El martes, 3 de Diciembre, a las 16h, celebrarem la clausura de la exposició amb una taula rodona on es reflexionarà sobre el potencial de la tecnologia i la innovació social per construir ciutats més inclusives i sostenibles. 


Entre els ponents estaran: Laia Bonet, Tinent d’Alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana, Ajuntament de Barcelona; Emilia Saiz, Secretaria General, United Cities and Local Governments (UCLG), per confirmar; Jordi Hereu, President Idencity i ex-Alcalde de Barcelona; Rosa Surinach, Partnerships, Advocacy and Outreach Coordinator, UN Habitat

Registra’t aqui: https://www.eventbrite.es/e/entradas-cap-a-la-ciutat-humana-com-la-tecnologia-i-la-innovacio-social-ajuden-a-construir-ciutats-mes-83782348259?aff=erelexpmlt

L’exposició “Cap a la ciutat humana” és una col·laboració entre GlobalCAD, el Centre d’Aliances per al Desenvolupament i i.lab, el laboratori de l’ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Geisel García Graña
Geisel García Graña
Geisel és responsable de comunicació i ecosistemes en GlobalCAD i consultora en temes de comunicació i ciutats sostenibles. És doctora en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. @geiselgg