CAD realitza un estudi per millorar la producció i el consum sostenible a Europa
Imatge principal: Isaac Fryxelius, Pixabay. CC0 Creative Commons.

CAD ha estat contractat per Fairtrade International per realitzar un estudi de línia de base per al projecte Trade Fair Live Fair. La col·laboració té com a objectiu augmentar la consciència del consum i la producció sostenibles. El objectiu és fomentar mitjans de vida més resilients per als productors i treballadors dedicats a la producció dels béns consumits dins de la Unió Europea.

L’estudi consisteix en una revisió bibliogràfica de l’actitud del públic europeu cap al comerç just i el consum ètic. També inclou un mapatge de la comprensió i la participació dels responsables de la presa de decisions de la UE en els temes de producció i consum sostenibles, i una revisió de la configuració del projecte “Trade Fair Trade Live” amb recomanacions per al sistema i la gestió de monitoratge i avaluació del projecte, així com per a l’aprofundiment de l’impacto. El estudi es realitza entre els mesos d’agost i desembre de 2018.

El projecte Trade Fair Live Fair (TFLF) és una iniciativa de tres anys creada pels principals moviments de Comerç Just i Moda Ètica a Europa. Busca augmentar la consciència del consum i la producció sostenibles d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, especialment el de Consum i producció responsable (ODS 12), així com els relatius a Acció climàtica (ODS 13), Treball decent i creixement econòmic (ODS 8) i Igualtat de gènere (ODS 5).

El projecte és finançat per la Comissió Europea sota el Programa d’Educació per al Desenvolupament i Sensibilització (DEAR) i s’enfocarà en (1) la recerca i intercanvi de coneixements entre organitzacions participants, legisladors i la societat civil, (2) campanyes i treball d’incidència per a la conscienciació amb responsables polítics, empreses privades i societat civil a nivell local, nacional i europeu, i (3) la creació de capacitats per enfortir les capacitats dels actors del Comerç Just i altres organitzacions de la societat civil per implementar campanyes i treball de promoció.