Barcelona, ciutat amfitriona de la IV Cimera Mundial de BoP 2020

El passat mes d’abril de 2018, la tercera Cimera Mundial de la Xarxa BoP es va reunir a Nova Delhi, amb més de 200 participants de 30 països, incloent-hi ONG locals, empresaris, líders empresarials, governs nacionals, acadèmics, agències d’ajuda internacional, inversors d’impacte i organitzacions multilaterals.

La Cimera es va centrar en tres estratègies emergents per permetre un creixement inclusiu en el marc del desenvolupament sostenible:

> Més enllà de la degradació ambiental: cap a les estratègies d’economia circular BoP

> Més enllà de les canonades: cap a les estratègies de la Plataforma BoP

> Més enllà de vendre als pobres: cap a les estratègies de compromís del mercat de BoP

El ministre de comerç i indústria de l’Índia, Sr. Suresh Prabhu, va participar com a convidat i portaveu principal de l’esdeveniment i va llençar una crida a l’acció, destacant que és hora de crear teories úniques basades en diagnòstics i solucions holístiques a les problemàtiques de la naturalesa, ja que no es pot combatre la pobresa i la inclusivitat sense integració del medi ambient en el model de negoci.

Durant l’esdeveniment, va ser presentat el nou llibre de la Xarxa Global BoP The Green Leap to an Inclusive Economy, pels seus editors Fernando Casado i Stuart Hart, juntament amb alguns autors: Markus Dietrich, Jack Sim i Daniel Buchbinder.

A més, durant la Cimera es va anunciar que la IV Cimera Mundial de la Xarxa BoP 2020 tindrà lloc a Barcelona.

La Cimera de la Xarxa BoP permet als participants compartir experiències, explorar oportunitats emergents de BoP, reflexionar sobre els reptes clau i aprendre d’acadèmics i professionals rellevants en aquest camp. La Cimera de Barcelona acollirà sessions plenàries amb innovacions d’última generació i sessions de treball per construir i accelerar les associacions que aportin noves oportunitats a les poblacions més pobres del món. La Cimera Mundial de la Xarxa BoP fomenta les xarxes i els ecosistemes i analitza estratègies emergents per aconseguir i treballar amb comunitats de baixos ingressos a través de la innovació social. Això es basa en els intercanvis entre professionals rellevants i la identificació d’ecosistemes innovadors, nous models de negoci i instruments financers efectius.

La Cimera Mundial de la Xarxa BoP 2020 serà organitzada per GlobalCAD – Centre d’Alliances per al Desenvolupament i l’Empresa per a un Món Sostenible (ESW) en el marc de la Xarxa Global BoP.

Imatge principal: Presentació del llibre The Green Leap to an Inclusive Economy a la Cimera Mundial de la Xarxa BoP 2018.

 

Geisel García Graña
Geisel García Graña
Geisel és responsable de comunicació i ecosistemes en GlobalCAD i consultora en temes de comunicació i ciutats sostenibles. És doctora en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. @geiselgg