Nova plataforma d'especialització en cultura, pau i desenvolupament per a professionals
Foto: Fanny Fourestier

Cinc programes de formació en matèria de negocis inclusius, documentals socials i construcció de pau seran llançats aquesta primavera per la Fundació Ensurecer. Els cursos estaran dirigits a emprenedors, realitzadors audiovisuals ia professionals amb vocació social en general, interessats en crear valor i en arribar, al mateix temps, un impacte social.

El primer dels cursos de formació, sobre negocis inclusius, oferirà eines i competències per desenvolupar empreses capaces de generar valor de manera equitativa i inclusiva. Un segon curs, sobre finançament de documentals socials, facilitarà a realitzadors d’audiovisuals amb impacte social l’accés a recursos per suportar econòmicament les seves produccions.

A més, es llançarà un nou curs de formació en aliances estratègiques per al desenvolupament sostenible, destinat a enfortir la capacitat dels participants per treballar en xarxa i aconseguir impacte en un món interconnectat.

Quatre cursos més es duran a terme en el nou programa de la Fundació Ensurecer amb relació a processos de suport a la construcció de pau de països afectats per conflictes violents: Dos cursos internacionals en processos de Desarmament, Desmobilització i Reintegració d’excombatents (DDR) , així com en Reintegració Socioeconòmica en Comunitats Locals, en col·laboració amb la Folke Bernadotte Academy del Govern de Suècia i l’organització Transition International; un altre amb relació als processos de Justícia Transicional en col·laboració amb l’International Center for Transtional Justice (ICTJ), i finalment, un curs sobre Governabilitat Local i Construcció de Pau en col·laboració amb The Hague Academy for Local Governance.

Els cursos de formació es duran a terme mitjançant diferents formats, tant presencials i semipresencials com en línia, i estarà embastats per una metodologia consolidada per la trajectòria de la Fundació Ensurecer.A més, compta amb l’experiència desenvolupada durant més de nou anys pel Centre Internacional per la Pau de Barcelona (CIPB). Aquest últim ha passat a formar part de la Fundació recentment, i potència, com a resultat, l’àmbit d’actuació en la promoció de la cultura de pau.

Per a més informació, els interessats en conèixer l’oferta formativa poden subscriure’s al butlletí de notícies de la Fundació Ensurecer  així com al del Centre Internacional per la Pau de Barcelona.

La Fundació Ensurecer

Ensurecer promou el canvi de mentalitats i l’enfortiment de capacitats per construir un desenvolupament més humà i sostenible. La seva metodologia es basa en tres estratègies principals: d’una banda, enfortir la consciència solidària i de pau de la ciutadania i les capacitats per a posar en pràctica projectes de canvi; en segon lloc, promoure l’emprenedoria social enfocat als negocis inclusius ia activitats sostenibles de generació d’ingressos; i, finalment, impulsar iniciatives que fomenten la diversitat cultural i la creativitat aplicada a metes de desenvolupament.

El Centre Internacional per la Pau de Barcelona (CIPB)

El CIPB promou des de fa més de nou anys la cultura de la pau a través del diàleg, la sensibilització i la formació en la gestió de crisi, l’acció humanitària i la construcció de pau i resolució de conflictes. Creat l’any 2009 per l’Ajuntament de Barcelona, el Centre per la Pau passa a formar part al gener de 2018 de la Fundació Ensurecer. Amb això, el CIPB aporta un programa internacional de formació especialitzada, que cobreix les necessitats formatives dels professionals que treballa n en països afectats per crisis i conflictes, amb una evident aplicació pràctica.Integrat a la Fundació Ensurecer, ofereix mòduls formatius dirigits a professionals que treballen en la consolidació de la pau, la gestió de crisi complexes i l’acció humanitària.

 

.